023-5552172   |    info@nederveentuinen.nl Showtuin: Melbournestraat 11 | 1175 RM Lijnden (Badhoevedorp)
Gratis staal aanvragen

Veelgestelde vragen over kunstgras

Kan ik zelf kunstgras installeren?
Ja, je kunt op onze site een volledige stap-voor-stap installatie-gids of installatie-video vinden. Hierin vindt je ook alle benodigde materialen en gereedschap. Mocht je hier niet helemaal uitkomen of heb je hier geen tijd voor, dan kun je altijd de hulp van een van onze gecertificeerde installateurs inroepen. Je hebt hiermee dan naast de 10 jaar garantie op het kunstgras ook garantie op de installatie (1 jaar).  

Kan er onkruid door het gras heen groeien?
Onkruid kan niet door de grasmat heen groeien, omdat deze voorzien is van een ondoordringbare rug. Ook mollen of konijnen kunnen niet door deze beschermlaag heen.

Kunnen de kleuren van kunstgras vervagen?
Nee, kunstgras is gemaakt van de beste materialen, welke uitvoerig op kleurvastheid - met name UV stralen - getest zijn en behouden tot ongeveer 15 jaar haar natuurlijk kleur. Andere kunstgras producten zullen na enkele jaren een blauw/grijze kleur krijgen.

Waarom is infill belangrijk?
Infill is belangrijk omdat het extra gewicht toevoegt op het oppervlak, waardoor de grasmat veel steviger komt te liggen. Daarnaast creëert het een veel natuurlijke look en ondersteunt het de grassprieten om het steviger en duurzamer te maken. Het niet gebruiken van infill, ook al claimen sommige kunstgras producten dat ze dit niet nodig hebben, zal altijd leiden tot een verkorte levensduur van de kunstgras mat.

Heeft kunstgras veel onderhoud nodig?
In tegenstelling tot het onderhoud van natuurlijk gras heeft kunstgras zeer weinig onderhoud nodig. Het af en toe verwijderen van bladeren of afvalresten is benodigd om de vorming van mos te voorkomen. Daarnaast dient de grasmat af en toe lichtjes geveegd te worden om de infill los te houden.

Is kunstgras kind- en dier vriendelijk?
Ja, kunstgras is gemaakt van de beste materialen en bevatten geen giftige stoffen. Alle coatings, ruggen, lijm etc. zijn gifvrij en is daarom milieuvriendelijk en geschikt voor gebruik door kinderen en huisdieren.
Honden afval kan eenvoudig opgeschept worden of weggespoten met een tuinslang.
Is kunstgras net zo realistisch als natuurlijk gras?
Ja, met de nieuwe kunstgras producten, welke gemaakt zijn in verschillende grashoogtes en kleuren, is het moeilijk om onderscheid te maken tussen natuurlijk gras en kunstgras - zowel op het oog als op gevoel.
  
Is  kunstgras geschikt voor locaties met een slechte drainage?
Ja, kunstgras heeft een geperforeerde latex rug welke op een aflopende harde ondergrond geïnstalleerd moet worden. Dit maakt de basis stevig en laat het water vrij laat wegstromen.  
Heb je hulp nodig om deze ondergrond te realiseren, neem dan contact met ons op of roep de hulp in van een van onze gecertificeerde installateurs.
 
Hoe milieuvriendelijk is kunstgras?
Kunstgras is veel milieuvriendelijker dan het gebruik van natuurlijk gras. Kunstgras hoef je niet te sproeien, hoeft niet gemaaid te worden (scheelt elektriciteit of benzine voor een grasmaaier) en benodigd geen pesticiden of kunstmest. 
Door de klimaatsveranderingen is het een groot voordeel om een perfect gazon te hebben dat geen water nodig heeft.
 
Welk soort kunstgras moet ik gebruiken? 
Het uitzoeken van kunstgras is een persoonlijke smaak en hangt af van wat voor uitstraling jij in je tuin wilt hebben. Om de juiste keuze te maken adviseren wij het volgende:
Het beste gras voelt natuurlijk zacht aan en is stevig genoeg om zichzelf direct weer in vorm te brengen als je er druk op hebt gelegd.  
Meer is beter - Kijk altijd naar het gewicht van het kunstgras. Dit vertelt je hoeveel garen (gras) er is gebruikt. Hoe zwaarder het gras, hoe sterker het zal zijn en hoe langer het mee zal gaan.

Waar kan kunstgras gelegd worden?
Kunstgras kan op alle plekken gelegd worden waar natuurlijk gras ook geplaatst kan worden en meer...Ook de verschillende probleemplekken waar natuurlijk gras moeilijk tot niet tot zijn recht komt is ideaal voor  kunstgras. Schaduwrijke plekken of moeilijk te onderhouden stukken zijn perfect om kunstgras te leggen. Een kleine greep uit de toepassingsmogelijkheden: een huiselijke achter-of voortuin, golf greens, gazon voor kantoor, kinderspeelplaats, dakterras, balkon, zwembad omtrek, beursvloer, etc.

Waarom zou ik kunstgras nemen?
Kunstgras kies je wanneer je wel wilt genieten van een mooi groen en strak gazon, maar niet de tijd en/of kennis hebt om het tip top te onderhouden. Daarnaast is het helaas in sommige tuinen niet mogelijk om natuurlijk gras te kunnen laten groeien. Dit kan aan het gebrek aan zonlicht of aan de bodem kwaliteit kunnen liggen. Een andere reden zou het intensieve gebruik door kinderen of huisdieren kunnen zijn. Natuurlijk gras wordt hierdoor al snel kaal en dor. Tot slot is het een milieu bewuste keuze als je kunstgras gebruikt. Niet alleen worden er liters drinkwater bespaart, maar scheelt het ook elektriciteit of benzine voor de grasmaaier. De producten van zijn volledig recyclebaar en dus erg duurzaam.
5 voordelen van EasyLawn kunstgras
17 hoogwaardige kunstgrassoorten
Meer dan 50 showtuinen in NL
Professionele kunstgras installateur
10 jaar garantie
Levering binnen 5 werkdagen
© 2024 Easylawn Kunstgras